All-on- 4

Ako ste se umorili od nošenja privremene proteze koja ne naleže dobro i iritira vaše desni, onda je tehnika All-on-4 pravo rešenje za vas, jer će vašu privremenu protezu zameniti fiksni rad.

Inovativnost ove tehnike je u tome što omogućava da se cela protetska konstrukcija (od 10-12 zuba) osloni na samo 4 implanta adekvatne dužine i širine koji se ugrađuju u određene delove vilice.

Dva zadnja implanta se postavljaju pod uglom od oko 45° umesto pod pravim uglom, i za te dve pozicije se koriste duži šrafovi. Druga dva implanta se najčešće postavljaju na pozicijama gde su ranije bile dvojke. Ove tačke pričvršćivanja garantuju savršenu stabilnost budućih proteza. Važno je napomenuti da se na All-on-4 konstrukciju primenjuje tzv. Toronto most, odnosno, fiksni most koji simulira desni i uz pomoć nosača se fiksira na implante. Tehnika All-on-4 može se primeniti kako na gornju, tako i na donju vilicu. Intervencija je jednostavna i kratko traje, a zubi na implantima u potpunosti deluju kao prirodni zubi.